Tapijtreiniging

Een verzorgd tapijt draagt bij aan de uitstraling van uw pand. Om het tapijt verzorgd te houden, is het aan te raden uw tapijt regelmatig professioneel te laten reinigen, om die schone en frisse uitstraling te behouden. Vertrouw het schoonmaken van uw (hoogpolig) tapijt daarom toe aan de professionals van Schoonmaakbedrijf Pals!

tapijtreiniging1 300x199 Tapijtreiniging

Jaarlijkse professionele tapijtreiniging

Omdat in tapijt zichtbare, maar ook onzichtbare verontreiniging in de vezels verscholen gaat, is het aan te raden ieder jaar het tapijt intensief te laten reinigen. Tussendoor kan afgewisseld worden met minder diepe reiniging. Afhankelijk van de mate van vervuiling, het materiaal en de vezel van het tapijt bespreken wij met u de beste methode van schoonmaken. Overigens hoeft u niet bang te zijn dat voor de schoonmaak van het tapijt een grote ‘verhuizing’ nodig is. In de meeste gevallen kunnen de grote meubelen in de ruimte blijven staan!

Tapijtreiniging: methodes

Er zijn verschillende methodes mogelijk om zichtbare verontreiniging zoals vlekken en inloopvuil én de onzichtbare verontreiniging dieper in de vezels snel te verwijderen. Zowel voor laagpolig als hoogpolig tapijt. Met onderstaande reinigingsmethoden blijft uw tapijt fris en toonbaar en u verlengt u de levensduur!

Intensieve reiniging met de sproei – extractie methode

Een ‘natte’ methode van tapijtreiniging met een langere droogtijd dan de Bonnet-methode. Deze reinigingsmethode is zeer effectief en diepreinigend. Bij deze schoonmaakmethode wordt het reinigingsmiddel verneveld over het tapijt. Vervolgens wordt heet water met hoge druk in het tapijt gespoten, waarna het water met het losgeweekte vuil wordt opgezogen.

Het laten uitvoeren van de tapijtreiniging

Welke methode er uiteindelijk wordt gekozen voor uw tapijt, is in overleg te bepalen. Onze ervaren schoonmakers gaan zorgvuldig te werk tijdens het reinigen. De reiniging kan ’s avonds plaatsvinden. Zo hebben uw werknemers overdag nergens last van. De gemiddelde droogtijd is 2 – 3 uur afhankelijk van de reinigingsmethode, met de sproei-extractie methode enkele uren langer. Maar over het algemeen geldt dat het tapijt de volgende dag weer bruikbaar is.